Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه جهاد دانشگاهی، حمیدرضا طیبی در تشریح آخرین دستاوردها و اقدامات جهاددانشگاهی در مبارزه با شیوع ویروس کرونا، گفت: از زمانی که در چین این ویروس مطرح شد و این احتمال داده می‌شد این بیماری به ایران و سایر کشورها سرایت کند، روش‌های تشخیص بیماری مورد ارزیابی قرار گرفتند.

وی افزود: بلافاصله پس از اینکه اعلام شد در ایران نیز این بیماری شیوع پیدا کرده است، این روند سرعت گرفت و جهاددانشگاهی نیز وارد خط مقدم مبارزه با این ویروس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جهاد دانشگاهی درباره‌ آخرین اقدامات و دستاوردهای این نهاد برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در حوزه‌های مختلف استانی و ملی توضیحاتی یادآور شد: تاکنون ۱۱۰ عدد کیت برای ۱۱ هزار نمونه‌گیری، تحویل مراکز تشخیص کرونا شده است.

طیبی به تمرکز جهاددانشگاهی بر روی ساخت کیت تشخیص کرونا اشاره کرد و گفت: با همت و تلاش پژوهشگران سرطان معتمد جهاددانشگاهی، کیت تشخیص مولکولی کووید ـ ۱۹ با نام تجاری COVIMED با استفاده از فناوری‌های روزآمد، طراحی و تولید شد و پس از آن نیز به پژوهشگاه پاستور برای تست نهایی ارسال شد و  مورد تایید قرار گرفت.

آزمایشگاه‌های تشخیص کووید ـ ۱۹

رییس جهاد دانشگاهی با تشریح خدمات آزمایشگاه‌های جهاددانشگاهی برای تشخیص ویروس کرونا، اظهار داشت: به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های این نهاد در شرایط خاص کشور در زمینه‌ شیوع بیماری ویروسی کووید ـ ۱۹، هماهنگی لازم بین دفتر تخصصی علوم پزشکی این نهاد با آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت صورت گرفته است تا از امکانات موجود جهاددانشگاهی در این زمینه استفاده شود.

وی ادامه داد: پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در این زمینه از ۲ فروردین تا امروز (۲۰ فروردین)، ۳۰۰ نمونه‌ گرفته‌شده از بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها را پاسخ داده است و به‌طور میانگین روزانه ۷۰ تا ۸۰ نمونه را آزمایش می‌کند؛ نمونه‌گیری حضوری در این پژوهشگاه انجام نمی‌گیرد.

طیبی اضافه کرد: پژوهشگاه ابن‌سینای این نهاد تست غیرحضوری و جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی نیز آزمایش تشخیص کرونا را از این هفته شروع کرده‌اند و جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی تنها مرکز نمونه‌گیری حضوری در استان است؛ هم‌چنین پژوهشکده‌ سرطان معتمد این نهاد، دیگر واحد سازمانی جهاددانشگاهی است که این فرآیند را  آغاز کرده است.

تولید ملزومات بهداشتی مقابله با شیوع کرونا

رییس جهاد دانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی مصمم است که با ظرفیت‌سنجی و شناسایی امکانات و نیازها، روند رو به توسعه‌ای را در تولید محصولات مورد نیاز مبارزه با کرونا در بخش‌های مختلف ایجاد کند.

وی خدمات جهاددانشگاهی را در زمینه‌ تولید ژل و محلول ضدعفونی‌کننده، این‌گونه تشریح کرد: تاکنون پژوهشکده‌ توسعه‌ی صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی، ۵ تُن محلول ژل‌ ضدعفونی‌کننده، واحد خوزستان این نهاد ۱۶ هزار لیتر از این ژل و پژوهشکده‌ گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، یک تُن از این مواد را تولید کرده‌اند و ظرفیت بسیار وسیع‌تری برای هرکدام از این واحدهای سازمانی در صورت تامین الکل مورد نیاز وجود دارد.

طیبی در رابطه با تامین لباس ایزوله برای بیمارستان‌ها نیز توضیح داد: واحد صنعتی امیرکبیر جهاددانشگاهی تا امروز ۵۰۰۰ دست لباس ایزوله را برای بیمارستان‌های طالقانی، بقیه الله(عج)، شهید مدرس، طرفه، امام خمینی(ره) تهران، اورژانس کشوری و تعدادی از بیمارستان‌های شهرستان بم تولید کرده است و ظرفیت تولید روزانه تا ۴۰۰ دست از این لباس‌ها را نیز دارا است.

طرح مشاغل خانگی در خط مقدم مقابله با کرونا

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار با رویکرد مشاغل خانگی با حمایت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اجرای سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاددانشگاهی در ۲۴ استان کشور انجام می‌شود.

طیبی ادامه داد: زنان در این طرح به‌منظور کمک به شبکه‌ی بهداشت و درمان کشور، تولید محصولات خود را به سمت ملزومات پزشکی یک‌بار مصرف مانند ماسک، گان و لباس ایزوله‌ ضدویروس سوق داده‌اند.

وی افزود: تا امروز حدود سه میلیون ماسک با تولید روزانه ۱۲۰ هزار عدد و ۹۰ هزار دست گان برای کمک به عدم شیوع ویروس کرونا در این طرح ملی تولید شده و ظرفیت فراوانی برای تولیدات بیشتر در این زمینه وجود دارد.

خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری

رییس جهاد دانشگاهی با یادآوری فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در دو پارک علم و فناوری این نهاد، خاطرنشان کرد: تا امروز ۸ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری کرمانشاه، وظیفه‌ تولید اقلام و وسایل مورد نیاز در خصوص بیماری کرونا را برعهده داشته‌اند؛ از جمله تولیدات این شرکت‌ها برای استفاده‌ استان، تولید ۳۰۰ تن ژل و محلول ضد عفونی دست و سطح، ۳۳ هزار ماسک ساده، ۲۰ هزار ماسک N۹۵، ۳۰ هزار شیلد حفاظتی همگی به‌صورت روزانه بوده است؛ هم‌چنین به تازگی ۳ دستگاه تولید پارچه‌ نانو برای ماسک N۹۵ در این پارک علم و فناوری ساخته شده است.

طیبی ادامه داد: حدود ۱۵ شرکت دانش‌بنیان نیز در پارک علم و فناوری البرز جهاد دانشگاهی، مشغول تولید مواد ضدعفونی‌کننده‌ الکی و غیرالکلی شامل ژل ضدعفونی‌کننده و مواد ضدعفونی‌کننده‌ی دست، تولید تجهیزات آزمایشگاهی مانند تب‌سنج، ساخت دستگاه تولید آب ازون هستند و تولید ماسک و گان بهداشتی هستند.

وی به ساخت دستگاه تب‌سنج توسط سازمان جهاددانشگاهی خواجه‌نصیرالدین طوسی اشاره کرد و گفت: دستگاه ترمومتر روی گیت‌های ورودی برای کنترل دمای بدن و تشخیص احتمالی کرونا توسط پژوهشگران این سازمان طراحی و ساخته شد؛ تاکنون ۲۰ دستگاه از این محصول تولید و تحویل مسوولان فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و نیروی انتظامی شده است و ظرفیت تولید تا ۵۰ دستگاه در ماه براساس سفارش سازمان‌ها وجود دارد.

سامانه‌های خدماتی و ارایه‌ محصولات

رییس جهاد دانشگاهی با بیان این‌که این نهاد چند سامانه‌ ارایه‌ خدمات و محصولات نیز در زمینه‌ مقابله با شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده است، اضافه کرد: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با مشارکت جهاددانشگاهی تلاش کردند با بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی، علاوه بر بسترسازی لازم برای تولید ماسک، گان و مواد ضدعفونی‌کننده، امکان خرید محصولات و دریافت خدمات از سامانه‌های معتبر و دارای مجوز اینترنتی تحت پوشش سامانه www.ohop.ir را فراهم آوردند.

طیبی ادامه داد: این فعالیت در ۸ رسته‌ از جمله مواد غذایی با ۷۵ فروشگاه، پوشاک با ۶۴، کیف و کفش با ۵۶، خدمات با ۱۷۳، صنایع دستی با ۶۶ و مواد بهداشتی و ضدعفونی‌کننده با ۵۰ فروشگاه انجام می‌شود.

وی افزود: تاکنون ۴۸۳ فروشگاه مجوزدار، زیرمجموعه‌ این سامانه هستند و از ۱۶ فروردین به‌صورت رسمی آغاز به کار کرده است و ظرفیت اضافه‌شدن رسته‌ها و تولیدات بیشتری را نیز دارا است.

رییس جهاد دانشگاهی بیان کرد: «سامانه‌ی ۱۲۳ کرونا» ـ ۱۲۳corona.com ـ نیز به همت اتاق فکر کارشناسی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به نیاز مراقبت از راه دور، مشاوره، خودمراقبتی و پایش بیماران دارای علایم خفیف و موارد مشکوک یا بدون علامت کرونا در منزل توسط پزشکان و مراقبان سلامت راه‌اندازی شده است.

وی افزود: ۱۰۰ تا ۱۵۰ پزشک، ۱۰۰ مشاور روان شناس روان‌پزشک، حدود ۶ تیم ارایه‌ خدمات ضدعفونی و گندزدایی اماکن از امکانات این سامانه برای خدمات‌رسانی به مردم است؛ تاکنون یکهزار نفر برای خودمراقبتی و خودارزیابی، ۱۵۰ تا ۲۰۰ برای مشاوره و ۳۰۰ نفر بهره‌مند از خدمات ضدعفونی و گندزدایی اماکن به این سامانه مراجعه کرده‌اند و از خدمات آن بهره برده‌اند.

طیبی با اشاره به فعالیت دو سامانه‌ دیگر جهاددانشگاهی در استان ایلام و قزوین، اظهار کرد: سامانه‌ جهاددانشگاهی ایلام به آدرس اینترنتی www.tashahr.ir، وظیفه‌ فروش و نظارت بر اقلام بهداشتی استان را برعهده دارد. اقلام بهداشتی حوزه‌ نظارتی در ۱۸ داروخانه‌ استان به این سامانه وصل‌اند و در حال حاضر ماسک، دستکش، پد، محلول ضدعفونی‌کننده و الکل نیز از طریق این سامانه به فروش می‌رسد؛ تا به امروز ۵ هزار خانواده از آن خرید کرده‌اند.

رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: جهاددانشگاهی قزوین نیز با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان، بسته‌بندی و توزیع اقلام بهداشتی را عملیاتی می‌کند. محصولات در سایت stmb.ir به‌صورت رایگان برای مشتری ارسال و در حال حاضر روزانه ۱۰۰۰ بسته‌ی اقلام بهداشتی در سطح شهر قزوین توزیع می‌شود و این فعالیت، ظرفیت توزیع بیش از ۴۰۰۰ بسته در روز را دارد؛ تاکنون حدود ۱۵ هزار بسته‌یاقلام بهداشتی از طریق آن به فروش رفته است.

آموزش جهاددانشگاهی در ایام کرونا

وی در بخش دیگری از خدمات جهاددانشگاهی اظهار داشت: معاونت آموزشی جهاددانشگاهی در پی شرایط اضطراری ناشی از ویروس کرونا، اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی از راه دور (آموزش الکترونیکی) برای مخاطبان و فراگیران به‌منظور کمک به پویش در خانه بمانیم کرده است.

طیبی افزود: ارایه‌ آموزش آنلاین از ۱۶ فروردین در تمام موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها به ۵۰ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در دروس نظری امکان‌پذیر شده است؛ در آموزش‌های کوتاه‌مدت و تخصصی، ۳۰ درصد بستر این آموزش‌ها نیز فراهم ‌باشد.

ارایه‌ آخرین یافته‌ها درباره‌ی کووید ـ ۱۹

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به ظرفیت گسترده‌ علمی ـ تحقیقاتی این نهاد، گفت: این نهاد با استفاده از توان مجموعه‌های علمی ـ تحقیقاتی خود مانند پژوهشکده علوم بهداشتی اقدام به انتشار آخرین یافته‌ها و نظریات کارشناسان در رابطه با ویروس کرونا کرده است.

وی افزود: با راه‌اندازی صفحه‌ی ویژه‌ اطلاع‌رسانی ویروس کرونا در SID (زیردامنه‌ Corona.sid.ir)، اطلاع از نویسندگان و آخرین مقالات منتشرشده با این موضوع، روند سالانه‌ انتشار مقالات و روند روزانه‌ آن، مطرح‌ترین نشریات علمی و پرکاربردترین کلیدواژه‌ها در این سایت قابل مشاهده است.

طیبی اضافه کرد: مشارکت فعال متخصصان پژوهشکده‌ی علوم بهداشتی جهاددانشگاهی نیز برای انتشار آخرین اخبار و مطالب علمی و آموزشی در شبکه‌های مجازی، پاسخ‌گویی به سوالات واحدها و جهادگران در این خصوص و برنامه‌ریزی برای تولید پروتکل‌های بهداشتی، بخش دیگری از فعالیت‌های علمی ـ تحقیقاتی جهاددانشگاهی است.

 اقدامات فرهنگی در مقابله با شیوع ویروس کرونا

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: در پی شیوع ویروس کرونا که به تعطیلی دانشگاه‌ها در سراسر کشور انجامید، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برای مقابله با این ویروس و مسایل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با آن، مجموعه‌ای از اقدامات فرهنگی را دستور کار خویش قرار داد.

وی ادامه داد: راه‌اندازی پویش‌های دانشجویی ـ فرهنگی، برگزاری مسابقه‌های مجازی، انتشار دیدگاه صاحب‌نظران، انتشار و تولید مجموعه‌های آموزشی، بهداشتی و اجتماعی، تولیدات خبری ـ رسانه‌ای و نظرسنجی‌های مورد نیاز دستگاه‌های تصمیم‌گیر، بخشی از اقدامات قابل توجه فرهنگی جهاددانشگاهی است.

برچسب‌ها ویروس کرونا سازمان جهاد دانشگاهی حمیدرضا طیبی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان جهاد دانشگاهی حمیدرضا طیبی ویروس کرونا سازمان جهاد دانشگاهی حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی شیوع ویروس کرونا پارک علم و فناوری مقابله با شیوع اقلام بهداشتی ضدعفونی کننده بیمارستان ها دانش بنیان نمونه گیری کووید ـ ۱۹ مورد نیاز تا امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران

رییس جهاددانشگاهی در نشست هم اندیشی روسا و اساتید منتخب دانشگاه‌های  گلستان،  این استان را در زمینه های گیاهان دارویی، دام‌های سبک و سنگین و گردشگری اسب ترکمن مستعد پیشرفت دانست و بر استفاده از توان این نهاد در توسعه این حوزه‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی پیش از ظهر پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دومین روز سفر به استان گلستان در نشست هم اندیشی روسا و اساتید منتخب دانشگاه ‌های استان اظهار کرد: باید با پژوهش و تحقیق این مسئله را ارزیابی کنیم که چرا استان گلستان با ظرفیت بالا و داشتن اساتید فرهیخته جزء استان های کم برخوردار است و خیلی زود برای خروج از این وضعیت اقدام کنیم.

وی ضمن  برشمردن اهداف جهاددانشگاهی  بیان کرد:  جهاددانشگاهی یک نهاد دانش بنیان است که از ابتدای تشکیل تا به امروز کارهای تحقیقاتی بزرگی  را در حوزه‌های پژوهش و فناوری، آموزش و کارآفرینی، فرهنگی، تجاری سازی انجام داده است.

رییس جهاد دانشگاهی اضافه کرد: این نهاد همواره پیشران در علم و فرهنگ بوده و توانسته با جمع کردن افراد نخبه نظیر زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان و سلول‌های بنیادی در ایران کارهای بزرگی را به ثمر برساند.

دکتر مسلمی نائینی بیان کرد: هم اکنون پژوهشگاه رویان جزء  برترین‌های کشور و ده پژوهشگاه برتر دنیا در حوزه درمان ناباروری است.

رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: جهاددانشگاهی با بیش از ۱۰۲ مرکز بزرگ و کوچک،دانشگاه علم و فرهنگ و علم و هنر و سه پارک علم و فناوری خدمت رسانی داشته و تلاش داریم  پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی را  به شهر علم و فناوری تبدیل کنیم.

 دکتر مسلمی نائینی استان گلستان را در زمینه گیاهان دارویی، دام سبک و سنگین و گردشگری اسب ترکمن مستعد پیشرفت و توسعه دانست و گفت: بنای جهاد دانشگاهی بر رفع مشکلات مردم است. 

وی تصریح کرد: در پارک ها می توانیم علاوه بر قرار دادن محلی برای پرورش استعداد دانشجویان با  آموزش برند سازی محصولات، بازاریابی و تجارب سازی به دانشجویان، آنها را برای کسب  درآمد پایدار آماده کنیم.

وی با اشاره به اینکه نقدینگی فراوان در کشور داریم و باید برای جهش تولید با مشارکت مردم از این سرمایه‌ها استفاده کنیم، افزود: تولیدات علمی زیادی داشتیم ولی به دلیل نبود نقدینگی توسعه ندادیم که باید تولیدات را تبدیل به محصول کرده و به دنیا صادر کنیم تا نتوانند حاصل دسترنج ما را چند برابر به خودمان بفروشند.

 گفتنی است در این مراسم رییس جهاددانشگاهی به مناسبت گرامیداشت روز معلم و مقام استاد از اساتید منتخب دانشگاهی که در طرح‌های جهاددانشگاهی همکاری داشته‌اند، تجلیل  کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟