Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی ضمن بیان اینکه در مبنای شاخص‌های علمی و پژوهشی نابسامانی داریم، گفت: نظام نوآوری منطقه‌ای بخشی و ملی ما دچار ناکارآمدی اساسی است و آرایش نهادی این نظام وضعیت نابسامانی دارد.

امین‌اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: باید توجه به عرصه‌های علم، نوآوری و فناوری توسط دولت‌ها افزایش یابد و این افزایش باید بر اساس شاخص‌های مختلف صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه شاخص‌های مختلفی برای ارزیابی نظام علم و فناوری و نوآوری در کشورها وجود دارد، افزود: کشور ما از حیث شاخص‌های آموزشی همچون تعداد دانشجویان به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی وضعیت خوبی دارد، اما آنچه که به عنوان مبنای شاخص‌های علمی و پژوهشی باید مورد توجه باشد، شاخص‌های اجتماعی است که در حوزه‌های تحقیق، پژوهش و فناوری صرف می‌شود.

وی با اشاره به شاخص‌های اقتصادی، گفت: شاخص‌های موجود نشان می‌دهد که چهار دهم تا پنج دهم یک درصد (کمتراز نیم درصد) تولید ناخالص داخلی (جی دی پی)صرف پژوهش و فناوری و نوآوری می‌شود. این عدد در قیاس با کشورهای پیشرو و در حال توسعه نامناسب است.

امین‌اسماعیلی ادامه داد: این عدد در کشورهای توسعه‌یافته به 2 تا 3 درصد می‌رسد و در کشورهای در حال توسعه بین 1 تا 2 درصد است، اما وضعیت ما در شاخص هزینه‌های تحقیق و پژوهش از جی دی پی کشور نا بسامان است.

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی به شاخص کارایی هزینه‌های صرف شده برای تحقیق و پژوهش اشاره کرد و گفت: مشکل جدی ما این است که "سازوکارهای اداری" این هزینه‌ها حاکم بر حوزه پژوهش است و"سازوکار علمی وپژوهشی"چندان مورد توجه نیست. این موضوع درواقع بهره‌وری هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه امروزه در کشورها یک سامانه و نظام نوآوری و فناوری وجود دارد که نظام ملی نوآوری و همچنین بخش دیگری نیز نظام بخش و منطقه‌ای نام برده می‌شود،‌ اظهار کرد: این سامانه در کشور ما سامانه کارایی نیست، چراکه از حیث آرایش نهادی آرایش نامناسبی داریم و در هر بخشی نهادهای مختلف و بی‌ارتباط با هم به امر سیاست‌گذاری‌ و نظارت و اجرا می‌پردازند.

امین‌اسماعیلی افزود: نظام نوآوری منطقه‌ای بخشی ما دچار ناکارآمدی اساسی است و آرایش نهادی این نظام وضعیت نابسامانی دارد.

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: حسب آنچه که در برنامه توسعه‌ای چهارم، پنجم و ششم پیش‌بینی شده، این ساماندهی از حیث اقتصادی در هزینه پژوهش‌ها و حیث نهادی در نظام ملی نوآوری باید در دستور کار قرار گیرد که لازم است دولت توجه جدی به این موضوع داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۷۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، امین عبداله‌زاده اظهار داشت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با هدف فراهم نمودن بستر مناسب جهت حمایت و کمک به تسریع فرایند تبدیل ایده به محصول و ساخت نمونه اولیه محصولات فناورانه، اقدام به راه اندازی ساختاری تحت عنوان " شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" کرده است.

وی بیان کرد: تمرکز این شبکه بر ساخت و تولید محصول است و با تجربه مشابه اجرا شده در سال‌های گذشته، با عنوان ایجاد "شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی" که مبتنی بر ایجاد زیرساخت‌های سنجش و آزمون است، متفاوت است.

عبداله زاده تصریح کرد: در این شبکه ذینفعان زیست‌بوم نوآوری، با ثبت و معرفی زیرساخت‌ها و تجهیزات فیزیکی و نرم افزاری خود می‌توانند از خدمات قابل ارائه توسط این شبکه بهره‌مند شوند، که زیرساخت‌ها و تجهیزات میتواند شامل: دستگاه‌ها و تجهیزات ساخت نمونه اولیه، انواع پرینترهای سه بعدی، تجهیزات ساخت مواد مرکب (کامپوزیت‌ها، تجهیزات و دستگاه‌های جوشکاری، پرس‌کاری و فرز، تجهیزات مرتبط با قالب‌سازی و دستگاه تزریق پلاستیک، دستگاه‌های اندازه‌گیری دقیق، دستگاه‌های ساخت تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، دستگاه‌های تجهیزات نوری و اپتیکی، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی مورد استفاده برای ساخت و راه اندازی تجهیزات، تجهیزات ارتباطی و شبکه و ... است.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری افزود: با عنایت به موارد مذکور، "شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" با فراهم نمودن اطلاعات از ظرفیت‌های موجود زیرساخت‌های فیزیکی و نرم افزاری هر یک از ذی‌نفعان زیست‌بوم نوآوری، بستر مناسبی را در جهت ایجاد فضاهای نوآورانه جهت ارتقاء ظرفیت صنعتی‌سازی، توسعه نوآوری و حمایت از تولید ایده‌های فناورانه و خلق سریع نمونه محصول، در قالب " فب لب‌های فناوری و ساخت" در پارک‌های علم و فناوری، فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به فب‌لب خاطرنشان کرد: "فب‌لب" Fabrication Laboratory محیط مناسبی است که زمینه همکاری مشترک میان مهندسان، طراحان، برنامه نویسان و افراد علاقه‌مند به همه ابزارها و منابع لازم را برای تبدیل ایده‌ها به تولید سریع نمونه محصول فراهم می سازد.

عبداله زاده در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: "فب لب" نه تنها یک مکان فیزیکی است، بلکه یک فرهنگ نوآورانه برای به اشتراک گذاشتن دانش و ایده‌ها را ایجاد می کند و ترویج خلاقیت و نوآوری، ایجاد محیط مهارت‌محور، تشکیل جامعه فنی، تسهیل تبادل دانش، تشویق به تولید مشترک، ترکیب دانش علمی و عملی، پیشرفت در حوزه‌های چند رشته‌های، تشکیل پلتفرمی برای استارتاپ‌های فنی و انتقال دانش از دانشگاه به صنعت را فراهم می‌نمایند و بر این اساس گام موثری در جهت تسریع و تسهیل فرایندهای ساخت و تولید نمونه محصول و حرکت در راستای تجاری‌سازی و تحقق اقتصاد دانش بنیان را فراهم خواهد ساخت.

کد خبر 6094471

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • پژوهش بدون اجرا هیچ فایده‌ای به حال ‌مردم ندارد
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی